Signup for ORBIT Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...

10 gode råd til kommende gaster

 

1. Hjælp til af dig selv: Tag en opvask, tag dit tørre tøj under dæk, skift toiletrulle, tag skrald med i land osv. 

2. Spørg og lær: Er du i tvivl, så spørg i stedet for at lade stå til. Hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt. Arbejd med tingene, så lærer du hurtigt.

3. Undgå salt under dæk: Salt suger fugt... Ved badning, så tag håndklæde og skiftetøj med op. Hæng dit badetøj til tørre efter brug. Badetøj og håndklæder skal være tørt, når det kommer under dæk.

4. Fødder: Tag skoene af når du kommer om bord. Vær opmærksom på, hvor du sætter dine fødder, både når de er våde og når de er tørre. Undgå at træde på hynder eller borde.

5. Ryd op efter dig: Alting om bord har sin plads. Bruger du noget, så ryd det på plads umiddelbart efter brug. Du skal rydde sko, bøger, solcreme, solbriller m.m. op efter dig. Væn dig til at gå en "oprydningsrunde" inden du går i seng eller efter en vagt. 

6. Vær opmærksom: Når du har vagt, så hold udkig (skibe, fiskegarn, hvaler m.m.). Er der noget der står og slår eller gnaver - så gør noget i stedet for at lade stå til. Kontrollér retning og fart hver 10-15 min. Vær opmærksom på fronter, skift af vindhastighed og retning samt pludselige barometerændringer.

7. Sand: Sørg for at tasker, tøj, sko er tømt for sand og skidt, inden de kommer op på båden.

8. Er du utilfreds, så informer kaptajnen om det: Du er medansvarlig for, at du får mest muligt ud af dit ophold. Kaptajnen ved ikke, hvad du tænker - så sig til hvad du ønsker og tilkendegiv dine holdninger. Vi vil gerne tage problemerne, inden de vokser sig for store.

9. Sammenhold: Vi er en samlet besætning på båden. Respektér hinanden og bak op om hinanden.

10. Vær positiv og glæd resten af besætningen: Det er ekstrem vigtigt, at der er en positiv stemning på båden, så skøre påfund, bag en kage, overraskelser og lignende er velkomne.