Signup for ORBIT Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...

Bådens historie, som vi har fået den fortalt...
 

Den frygtløse franskmand Pascal havde to store passioner - sejlads og klassisk musik. Sejladsen fik han udlevet med en 43 fod SWAN glasfiberbåd, som han gav mange udfordringer. Han var af den hårde, gamle navigationsskole og udfordrede sig selv og båden i Biscayen. Under en storm vendte båden 360° og blev trykket på tværs.
 

1985:

Pascal bestemte sig for, at det ville han aldrig udsætte sig selv for igen, så han kontaktede brødrene Ølands stålværft og fik den pertentlige Klavs T Weis-Fogh til at designe en 43 fods stålbåd, der i mange træk ligner SWAN-typen med dens egenskaber for hurtighed samtidig med, at stålbåden skulle være helt igennem solid og stabilt bygget uden kompromisser. Bl.a. med flere tværstivere samt DAVID-masten ført igennem til køl. Masten blev leveret af det hollandske firma Rondal, der normalt kun producerer master til 70-150 fods både, men når penge ikke er noget problem, kan man jo lige så godt have den indstilling, at kun det bedste er godt nok. Derfor blev al aptering også udført af Walsteds Baadeværft, som nyder stor anerkendelse for deres fremragende håndværk.
 

 
 

I den tid, hvor Pascal var ejer, sejlede han både på Kap Horn, Spitsbergen, Chile og Caribien og båden gik for at være den sejlbåd, der har sejlet længst mod syd og længst mod nord. Båden er derfor kendt af mange verden over - ikke mindst fordi Pascal fik indbygget et klaver, således han kunne dyrke den klassiske musik. Båden blev døbt SCHERZO efter et stykke musik, der spilles spøgefuldt og dansende.
 

    
 

1996 - 2003:

Annette og Anders Pedersen købte og navngav båden SCAFHOGG i 1996 og benyttede den i 7 år som deres hjem sammen med deres børn på 2 og 4 år. De nåede at sejle ikke mindre end 40.000 sømil bl.a. langs Patagonien, Chile og New Zealand og har oplevet al slags vejr. De fik lavet mange væsentlige forbedringer på båden bl.a. installeret ny 100 hk Yanmar motor, nyt ankerspil, eltavle m.m.
 

2003 - 2005:

Næste ejer var en amerikaner ved navn David, som havde en drøm om at sejle båden i farvandet omkring Svalbard, men et knæ af titanium, der ikke tåler kulde, satte en stopper for drømmen. Han bad Walsteds Baadeværft om at passe båden, bosatte sig i Thailand og satte efterfølgende båden til salg. Desværre nåede han at erstatte klaveret i båden med en rummelig kistebænk.
 

2005:

På en frostklar novemberdag købte vi så ORBIT. Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi har købt den rigtige båd. Som vores bådkonsulent Birger Lyhne sagde: "I finder ikke en båd, der er mere sikker og solid". ORBIT betyder kredsløb om Jorden. Vi synes, navnet passer godt til bådens tidligere bedrifter og vores mål.
 

2007 - 2011:

ORBIT sejler fra Danmark til Australien.
 

2012 - 2014:

ORBIT sejler fra Australien til Fransk Polynesien.

 

2015 - 2016:

ORBIT sejler fra Fransk Polynesien til Philippinerne.
 

Har du kendskab til båden eller kender en historie om den, vil vi meget gerne opdateres. Send en mail til kbjakobsen1971@hotmail.com