Signup for ORBIT Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...

Krav og vilkår 
 

Et eventyr om bord på en båd som Orbit er IKKE en charterferie eller et live aboard. Det er et minisamfund, som skal fungere og det skal alle bidrage til mens de er om bord på båden. Der er forskellige arbejdsopgaver, som skal laves og det er besætningen og kaptajnen, som i fællesskab løser disse opgaver. Du er, som gast, medansvarlig for at få fællesskabet til at fungere om bord. 

Vi er vilde med gaster, som tager initiativ og har et smittende humør. Sociale kompetencer og omstillingsparathed er også højt på vores ønskeliste. 

Generelt: Der er 12 køjepladser ombord. Idealbesætningen er 8-10 personer og vi har normalt 8 gaster med. 

Hver gast får tildelt en køje samt tilhørende stuveplads i form af skab, hylde eller skuffe. Pladsen om bord er trang og alting har sin faste plads. Læg tingene på plads efter brug, så vi altid ved, hvor vi kan finde dem.

Det er vigtigt at huske, at uanset, hvor socialt anlagt man er, så vil der, til tider, være behov for privatliv. Det bedste sted er enten i køjen eller i prædikestolen forrest på skibet. Skulle der opstå uoverensstemmelser om bord, så er det vigtigt at luften bliver renset og vi får en snak om tingene hurtigst muligt.

Medicin: Har du kroniske lidelser og/eller tager medicin dagligt, så skal vi informeres om det. Vi skal vide hvilken sygdom du måtte have, hvilken medicin du tager og hvor ofte samt de eventuelle bivirkninger af medicinen.

Rusmidler: Alle former for narkotika (inkl. hash), er strengt forbudt under opholdet - dette gælder også i land. Indtagelse eller opbevaring medfører øjeblikkelig afmønstring. Myndighederne går ikke af vejen for at "splitte" skibet ad, hvis en narkohund sniffer rester af evt. hash. Derudover risikerer båden at blive konfiskeret.

Rygepolitik: Hensynsfuld rygning ombord er tilladt, sted anvises af kaptajnen. Det skal dog påpeges at al rygning under dæk ikke er tilladt.

Alkoholpolitik: Under sejlads drikkes der ikke alkohol. Når vi ligger for anker, så får vi jævnligt en "sundowner".

Madlavning og rengøring: - er et fælles projekt. Det vil sige, at det går på skift. Typisk vil man have en "maddag" hvor man er ansvarlig for alle måltider den dag. Der er faste rengøringrutiner samt ekstra rengøring, når vi kommer frem til ankerplads. Gas, vand og elektricitet er begrænsede ressourcer. Det vil sige: Brug kun det absolut nødvendige lys, lad være med at lade vandet løbe når du børster tænder og brug saltvand til at afskylle inden opvask m.m. Det kan lyde hysterisk, men det er nødvendigt og kun et spørgsmål om at ændre vaner.

Vedligeholdelse: Vi har vedligeholdelsesperioder og satser på at lave det meste i de perioder, men vi kan ikke undgå, at skulle reparere/vedligeholde undervejs. Til søs repareres og vedligeholdes kun i nødvendigt omfang. Du skal forvente ca. 1-3 arbejdsdage pr. måned.

Vi gør alt hvad vi kan for, at Orbit fungerer bedst muligt, MEN der har været og vil formentlig fremover komme perioder hvor det ikke er muligt at skaffe en ny gummibåd/en ny kajak eller at få kompetent faglig hjælp til at udbedre en motor, som ikke vil starte. Det er brandærgerligt og går ud over ALLE, både ejere, kaptajn og gaster. Det er ikke noget vi kan styre og det skal kommende gaster være 100% indforstået med.

Redningsvest + livline: Benyttes under sejlads i mørke, i dårligt vejr samt efter skippers bestemmelser.

Rorvagt: Der er, under normale forhold, to personer på vagt og varigheden af vagten er mellem 1-4 timer afhængig af forholdene.